Εσωτερικός Κανονισμός

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

Οι μαθητές οφείλουν να ακολουθούν τους παρακάτω κανόνες καθώς και τις υποδείξεις των καθηγητών τους, για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου.

Το πρωί φροντίζετε να έρχεστε στο σχολείο έγκαιρα, πριν χτυπήσει το κουδούνι. Απαγορεύεται να μπαίνετε στις αίθουσες ή να βρίσκεστε στον όροφο πριν την πρωινή σύνταξη και προσευχή. Μόλις χτυπήσει το κουδούνι να συντάσσεστε χωρίς καθυστέρηση και να επιδεικνύετε την αρμόζουσα συμπεριφορά κατά τη διάρκεια της προσευχής.

Αν καθυστερήσετε το πρωί θα πρέπει να πάρετε γραπτή άδεια από τη διεύθυνση για να γίνετε δεκτοί από τον καθηγητή της πρώτης ώρας. Η άδεια αυτή δεν σημαίνει ότι δεν θα καταχωρηθεί η απουσία.

Στο διάλειμμα βγαίνετε πάντα από τις αίθουσες, οι οποίες θα κλειδώνονται. Δεν επιτρέπεται να μένετε στους διαδρόμους των ορόφων στη διάρκεια του διαλείμματος. Μετά το διάλειμμα να πηγαίνετε χωρίς καθυστέρηση στην τάξη σας. Σε αντίθετη περίπτωση ο καθηγητής σας μπορεί κατά την κρίση του να σας βάλει απουσία, που δεν δικαιολογείται. Δεν επιτρέπεται να βρίσκεστε εκτός της αίθουσας κατά τη διάρκεια των μαθημάτων. Σε περίπτωση αδιαθεσίας ζητάτε άδεια από τον καθηγητή σας και ενημερώνετε αμέσως τη διεύθυνση.

Η χρήση του ανελκυστήρα από τους μαθητές απαγορεύεται. Αν συντρέχει ιατρικός λόγος πρέπει να ζητήσετε άδεια από το γραφείο.

Δεν επιτρέπεται η έξοδος από το προαύλιο του σχολείου πριν από τη λήξη των μαθημάτων καθώς και η αποχώρηση από το σχολείο χωρίς άδεια από τη διεύθυνση, η οποία μπορεί να δοθεί μόνο κατόπιν συνεννόησης με τους γονείς / κηδεμόνες σας.

Στο τέλος της ημέρας μην ξεχνάτε να μαζεύετε τα πράγματά σας, να τοποθετείτε  τις καρέκλες πάνω στα θρανία και να κλειδώνετε τα παράθυρα των αιθουσών.

Φροντίζετε να διατηρείτε το σχολείο καθαρό. Πάντα να πετάτε τα απορρίμματα στους ειδικούς κάδους. Διατηρείτε τις αίθουσες και τα θρανία σας καθαρά και τακτοποιημένα. Μην γράφετε τα θρανία και μην αφήνετε άχρηστα αντικείμενα στα ράφια σας. Μέσα στις αίθουσες απαγορεύεται η κατανάλωση τροφίμων και ποτών. Οι επιμελητές είναι υπεύθυνοι για την καθαριότητα και την τάξη των αιθουσών και οι συμμαθητές τους οφείλουν να ακολουθούν τις υποδείξεις τους.

Σε περίπτωση που προκληθεί φθορά ή καταστροφή στη σχολική περιουσία (τοίχοι, τζάμια, πίνακες, θρανία, υπολογιστές κλπ) το κόστος αποκατάστασής της βαρύνει τους υπαίτιους μαθητές και τους γονείς/κηδεμόνες τους.

Στο χώρο του σχολείου απαγορεύεται αυστηρά το κάπνισμα και η χρήση κινητών τηλεφώνων. Η χρήση κινητών τηλεφώνων απαγορεύεται όχι μόνο κατά τη διάρκεια του μαθήματος αλλά και στο διάλειμμα ή σε ώρες κενές μαθημάτων. Μαθητές που θα βρεθούν με κινητό τηλέφωνο οφείλουν να το παραδώσουν στη διεύθυνση του σχολείου, από όπου θα το παραλάβουν οι γονείς τους.

Φροντίζετε η εμφάνισή σας να είναι κόσμια και να ταιριάζει στο περιβάλλον του σχολείου.

Πάντα να συμπεριφέρεστε στους άλλους όπως θα θέλατε να φέρονται και οι άλλοι σε σας. Το σχολείο δεν ανέχεται οποιαδήποτε μορφή βίας, σωματική, ψυχολογική ή λεκτική. Στα διαλείμματα να είστε προσεκτικοί και να αποφεύγετε παιχνίδια που μπορεί να προκαλέσουν ατυχήματα και τραυματισμούς. Αν αντιληφθείτε ότι κάποιος μαθητής δεν σέβεται αυτούς τους κανόνες, να το αναφέρετε στον εφημερεύοντα καθηγητή ή/και στη διευθύντρια.

Οφείλετε να έρχεστε εφοδιασμένοι με τα απαραίτητα για κάθε μάθημα, π.χ. βιβλία, τετράδια, γεωμετρικά όργανα, σύνεργα ζωγραφικής κλπ. Ειδικά για το μάθημα της φυσικής αγωγής, ο καθηγητής σας μπορεί να σας βάλει απουσία αν δεν είστε κατάλληλα ντυμένοι με αθλητική φόρμα και παπούτσια.

Τέλος, να είστε συνεπείς στις υποχρεώσεις σας και να συμμετέχετε ενεργά στις δραστηριότητες του σχολείου. Η συμμετοχή σας στις εκδηλώσεις του σχολείου, όπως π.χ. τις εκπαιδευτικές εκδρομές, τις σχολικές γιορτές, τους περιπάτους κλπ., όταν αυτές γίνονται εντός του ωρολογίου προγράμματος, είναι υποχρεωτική και αποτελεί μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Wednesday the 4th. Σχεδιασμός και διαχείριση σελίδας Κατερίνα Σκόρδου εκπαιδευτικός ΠΕ06