Πρόγραμμα eTwinning 2015 There are two sides to every story

Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2014-15 υλοποιήθηκε στο σχολείο μας πρόγραμμα etwinning με συμμετοχή μαθητών της Γ' Γυμνασίου. 

Για να μάθετε τι είναι τα προγράμματα αυτά επιλέξτε τον παρακάτω σύνδεσμο, όπου μπορείτε να πάρετε γενικές πληροφορίες.

-> Τι είναι το eTwinning;

Το πρόγραμμα στο οποίο συμμετείχαν οι μαθητές της Γ' Γυμνασίου έχει τίτλο "There are two sides to every story". Πρόκειται για ένα project δημιουργικής γραφής στο οποίο πήραν μέρος εκτός από το σχολείο μας άλλα δύο σχολεία από την Ιταλία και την Ισπανία. Υλοποιήθηκε από τις καθηγήτριες του σχολείου μας Λουκία Παπαγεωργίου φιλόλογο και Κατερίνα Σκόρδου Αγγλικής γλώσσας. Η συνεργασία των μαθητών έγινε στην ασφαλή διαδικτυακή πλατφόρμα Twinspace του eTwinning, η πρόσβαση στην οποία είναι δυνατή μόνο στα εγγεγραμμένα μέλη μαθητές και καθηγητές.

Στα πλαίσια της συνεργασίας μας τα παιδιά συμμετείχαν σε συζητήσεις και αντάλλαξαν φωτογραφίες, παρουσιάσεις και βίντεο σχετικά με τα σχολεία και τις πόλεις τους. Στο δημιουργικό κομμάτι, οι μαθητές έφτιαξαν σε ομάδες τις δικές τους παραλλαγές σε γνωστά παραμύθια του τόπου τους, μελέτησαν τα στοιχεία του παραμυθιού και έγραψαν επίσης σε ομάδες δικά τους πρωτότυπα παραμύθια. Στο πρώτο σκέλος της εργασίας, οι μαθητές μας εργάστηκαν πάνω στην ιστορία "Το γεφύρι της Άρτας", παρουσιάζοντας εναλλακτικές εκδοχές της, διατηρώντας ωστόσο τα βασικά της στοιχεία και βέβαια τη δομή του παραμυθιού. Στο δεύτερο σκέλος οι μαθητές έγραψαν τα δικά τους παραμύθια. Κατόπιν επιλέχτηκε ένα από αυτά, για το οποίο τα παιδιά έγραψαν την ιστορία ιδωμένη από την πλευρά του "κακού" χαρακτήρα - γιατί τελικά υπάρχουν πάντα αίτια πίσω από τις πράξεις μας. Αναζητώντας τα γνωρίζουμε τους άλλους και ξεπερνάμε τις διαφορές μας.

Η συγγραφή των παραμυθιών έγινε στα Αγγλικά, ώστε να τα μοιραστούμε με τους συνεργάτες μας και να έχουμε ανατροφοδότηση. Όλες οι εργασίες, και οι δικές μας και των συνεργατών μας, όπως και οι συζητήσεις και όλα τα αρχεία και φωτογραφίες που μοιραστήκαμε εξακολουθούν να είναι προσβάσιμες στην πλατφόρμα Twinspace για τους μαθητές που συμμετείχαν. Εδώ σας παρουσιάζουμε μόνο τα παραμύθια μας. Μπορείτε να τα διαβάσετε σε μορφή flipbook (απαιτείται Flash Player 10+, μπορείτε να το κατεβάσετε ΕΔΩ) Εναλλακτικά μπορείτε να τα διαβάσετε σε μορφή PDF επιλέγοντας τους αντίστοιχους συνδέσμους. Ελπίζουμε να σας αρέσουν!

Το Γεφύρι της Άρτας - παραλλαγές Flipbook

Το Γεφύρι της Άρτας - παραλλαγές PDF

Τα παραμύθια μας Flipbook

Τα παραμύθια μας PDF 

Η άλλη πλευρά μιας ιστορίας PDF

 

 

 

 

 

Wednesday the 3rd. Σχεδιασμός και διαχείριση σελίδας Κατερίνα Σκόρδου εκπαιδευτικός ΠΕ06